微生物との共生 - The New Context Conference: Collaboration with Microbes [日本語]

Fermentation is an ancient technology; our ability to collaborate with microbes is modern. This second day of the NCC will explore fermented food and drink, the microbial commons, fermentation that might heal our planet, and microbes that could heal our body. Our speakers have worked with sake, natto (fermented soybeans), microalgae cultivation, citizen microbiome sequencing, and topical biologics, to name just a few catalysts. Please join us for a day of conversational metabolic processing followed by a fermented tasting and drinking party in the late afternoon.




微生物との共生

https://www.youtube.com/watch?v=GhTPUUEe4NQ&app=desktop



詳しい説明はこちら



〜しあわせのことば〜

微生物が幸せと感じる鍵を握っています

腸内で幸せ物質を作り出しているから

微生物との共存によって幸せのスパイラルがおきているのです



photo:freepik.comを画像編集


akaza eri

クリエイティブディレクター
「コンセプト、空間、グラフィック、器、料理まで」トータルデザインするプロデューサー。ミシュラン星付きレストランやクリニックなど多数手掛けてきたが、師匠が癌で他界したことをきっかけに、デザインの力で人生は変えれても、人の命は救えないことに気づき、京都の百年町家で暮らしはじめる。薬草を育て自然とつながる暮らしに没頭。いつのまにか、デザインする発酵研究家に。

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運営:一般社団法人日本腸美人協会

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